dissabte, 16 d’abril del 2016

TEATRE D'ANGLÉS: ONCE UPON A TIME

El passat dilluns vam assistir a l'obra de teatre contractada per l'Ajuntament de Benicolet:  Once upon a time!
Va estar espectacular!
Moltes gràcies!
Els/Les xiquets/es i els/les mestres van gaudir molt!

dimecres, 13 d’abril del 2016

dissabte, 9 d’abril del 2016

Taller Homenatge Gillian Wearing







Enguany hem realitzat un taller fotogràfic al voltant de l'obra de l'artista britància Gillian Wearing. Amb motiu de la seua exposició a l'IVAM (24 setembre 2015 al 24 gener 2016), vam pensar treballar algun aspecte de la seua obra. En concret ens vam centrar en el seu famós treball "Signs" dels anys 1992-93. En primer lloc podeu veure un vídeo que va preparar l'IVAM per conèixer-la un poquet millor.



Aquest taller, que exposarem al final del present curs a l'escola de Benicolet, té a veure amb la conjugació entre paraula i imatge. Amb açò recordem les paraules de l'artista xativí Artur Heras:
“sols on la imatge i el llenguatge s’entrellacen s’assoleix l’objectiva entitat comunicativa”. Així doncs, nosaltres busquem espais d'interacció on el suport del nostre cos amb els missatges textuals que els acompanyen, facen la funció d'objecte artístic i mirall on tots puguem mirar-nos i reflectir-nos. En aquesta línia pretenem despertar emocions en tots els espectadors que contemplen les fotografies i, darrere d'elles, trobarem una idea, un concepte, que ens farà reflexionar.
Ací podem contemplar les fotografies dels participants del taller, que no sols han estat els nostres alumnes actuals. També hem volgut comptar amb exalumnes per a crear lligams grupals i reflexions sobre el que significa l'escola i membres que, alguns d'ells, fins i tot ja estan a la Universitat.













Ens falten els més xicotets del col·le. Ells també han participat aportant la seua visió des d'un punt de vista força creatiu que es completarà quan també es vegen representats en l'exposició. No sols es sentiran part sinó a més a més podran emocionar-se, sentir i pensar. Ja ens ho contaran. Aquestes són les seues imatges.






Pel que fa a la qüestió més tècnica, han sigut els alumnes majors, els de 4t, 5è i 6è, els encarregats de fotografiar els xiquets que han participat. Ara podreu veure un xicotet vídeo del "making off" pels carrers del poble.


Com a colofó, mostrem unes fotografies collage fetes a partir dels cartells que els participants mostraven. Resulta interessant per fer-nos una imatge de la quantitat de missatges que hem aconseguit.







Unes reflexions al voltant del treball ens apunten que el cos assumeix el lloc de la paraula. Aleshores, també és llenguatge, suport d'aquesta o juntament amb ella, possibilitat de comunicació amb tota la problemàtica real i emotiva que suposa. Com deixà escrit Edvar Munch: 


“en general l’art sorgeix de la necessitat d’un ésser humà de comunicar-se amb un altre i tots els mitjans són vàlids”. Aquest taller intenta mostrar estats d'ànim i escenificar-los per generar debats que ens puguen fer veure les coses de maneres diferents.  

Continuant amb la divulgació del taller, compartim l'article que molt amablement va publicar VilaWeb Ontinyent

http://ontinyent.vilaweb.cat/noticies/un-projecte-escolar-a-benicolet-homenatja-lartista-britanica-gillian-wearing/

Seguint amb la divulgació i abanç de dur a terme la intervenció a la plaça de l'església a Benicolet, la MK Localia ens va fer una entrevista




Ací podeu veure un vídeo de la Instal·lació artística realitzat per JV Moncho, Pepe


Altres fotografies fetes per Pedro Faus, que ha col·laborat amb nosaltres en aquest projecte són aquestes que podeu veure seguidament.